De fietsrouteplanner wordt mede mogelijk gemaakt door de Fietsersbond. Help ons & win een fiets

Veelgestelde vragen

In 2018 hebben we deze pedelecplanner gelanceerd, een variant op de Fietsersbond Routeplanner. Op dit moment werkt de pedelecplanner alleen nog in Gelderland, Zuid-Holland, Utrecht en een gebied van 15 km om Utrecht heen. We hopen in de nabije toekomst meer provincies te kunnen ontsluiten.

Hieronder vind je enige veel voorkomende vragen:

Is er een plek waar ik mijn vraag kan stellen?
Heb je dringende vragen, probeer ze dan te stellen in het Fietsersbond Forum.

Kan ik als gemeente, regio of provincie ook deelnemen aan de pedelecplanner?
Zeker, dat kan. We zullen dan een project starten waarbij we vrijwilligers controles laten uitvoeren in dat gebied. Na een afgesproken controleperiode kunnen we uw gemeente, regio of provincie dan toevoegen aan het basisgebied. Deze hoeft niet aan te sluiten bij het bestaande basisgebied.

Hier zijn kosten aan verbonden, u kunt een offerte opvragen via routeplanner@fietsersbond.nl.

Waarom gaat de route wel buiten het basisgebied van de pedelecplanner?
Het project richt zich nu op de provincies Gelderland, Zuid-Holland, Utrecht en een gebied van 15 km om de provincie Utrecht heen. Daar hebben de vrijwilligers hun aandacht gelegd op het goed laten werken van de planner, dus daarbij kun je geen bestemmingen kiezen. Echter, op sommige plekken zou de route erg omrijden als deze grens niet overgestoken kan worden, dus gaat de route wel over die grens heen. De planner geeft dan wel een waarschuwing, omdat die gebieden mogelijk nog niet gecontroleerd zijn.

Zie je een fout in de route buiten de het basisgebied van de pedelecplanner? Geef die dan ook aan ons door! Fouten buiten het basisgebied van de pedelecplanner kunnen we namelijk wel gewoon corrigeren.

Is de pedelecplanner ook beschikbaar op mijn mobiele telefoon?
Nee, op dit moment hebben we alleen de desktopversie. Wel kun je na het plannen van je route een GPS-bestand downloaden om in een navigatiesysteem of een andere app te gebruiken.

De huidige locatie klopt niet. Kan ik dit aanpassen?
Helaas niet. De locatiebepaling gebeurt feitelijk niet door de pedelecplanner, maar door je internetprovider.

Het ingevoerde adres bij Van en Naar wordt niet gevonden.
Op dit moment kunnen alleen adressen in de provincies Gelderland, Zuid-Holland, Utrecht en een gebied van 15 km om Utrecht heen gevonden worden. We noemen dit het 'basisgebied', de kaart daarbuiten is grijs. Adressen van buiten dit basisgebied worden dus niet gevonden. Wanneer je op het grijze gebied op de kaart klikt, komt een adres wel tevoorschijn, maar deze kun je dan niet instellen als routepunt.

Kon je adres binnen het basisgebied van de pedelecplanner niet vinden? Plaatsbepaling (op basis van huisnummers of postcodes) door onze pedelecplanner gebeurt met behulp van een extern adressenbestand, dat slechts incidenteel wordt geactualiseerd. Dit bestand kan daardoor soms iets achterlopen. In specifieke gevallen zijn er ook andere oorzaken. Hoe dan ook: meld het ons via onze meldformulieren. In de tussentijd kun je proberen wel de straatnaam in te tikken zonder een huisnummer, grote kans dat het dan wel lukt. Andere optie is te plannen op alleen de postcode of door een vlaggetje te plaatsen op de kaart waar je wilt vertrekken of naar toe wilt gaan.

De geplande route bevat onverharde paden, terwijl ik had gekozen voor 'vermijd onverhard'.
Een concreet voorbeeld kun je ons per e-mail doorgeven, zie de pagina Contact.

Bij het printen van de routebeschrijving worden de straatnamen niet meegeprint.
Vermoedelijk print u de route in staand formaat. Grote kans dat het wel goed gaat als u kiest voor liggend formaat.

Bij het exporteren naar GPS lijkt het aanpassen van de instellingen geen effect te hebben.
Zodra u een instelling hebt aangepast, klik dan op de knop Genereer nieuw GPS bestand.

De GPS-route ziet er op mijn GPS-ontvanger of Cyclo Mio nogal verminkt uit.
Meestal komt dit door het aanvinken van GPS-routes bij het exporteren. Probeer het eens met alleen de optie GPS-tracks aangevinkt.
 

fietsersbond